Nincs férfi és nő, csak személy?

Gabriele Kuby a nemiség relativizálásának diktatúrájáról

Kultúra – 2009. február 12., csütörtök | 16:40

Hatalmas erővel tör előre Amerikában és Európában a gender mainstreaming-nek nevezett ideológia, amely – a bibliai kinyilatkoztatással szemben – pusztán társadalmi konvenciónak tünteti fel az ember biológiai nemét. A női és férfi identitást megszüntető, a házasságon, családon alapuló társadalmat aláásó irányzatról szól Gabriele Kuby szociológus könyve, amely honlapunkról letölthető.

A gender-ideológia szerint a biológiai különbségeknek sem a személyiség alakulásában, sem a szexuális orientációban nincs jelentőségük, vagyis a társadalmi nem eltérhet a biológiai nemtől; nincsenek többé férfiak vagy nők, csak személyek, akiknek szabadságában áll saját nemük és szexuális orientációjuk megválasztása.

A családot és a kultúrát, a társadalmat és intézményeit alapjaiban veszélyeztető ideológia bevezetésének előkészítése nemzetközi szinten hosszú évek óta folyik. A küzdelem eleinte a nemek egyenjogúságáért, majd egyenlőségéért folyt, hogy azután megfogalmazódjék a szexuális irányultságok és nemek azonosságának, felcserélhetőségének elmélete és politikai gyakorlata. A folyamat Európában előrehaladottabb és diktatórikusabb, mint legtöbben gondolnák.

Gabriele Kuby könyvéhez Bíró László püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferense és Andreas Laun salzburgi segédpüspök, az osztrák püspöki kar családügyekkel foglalkozó tagja írt ajánlást.

A Kairosz kiadó hozzájárulásával a könyv teljes szövege a hírünk alatti kapcsolódó fájlból letölthető.

Magyar Kurír