Novemberben újra megrendezik a családkongresszust Máriabesnyőn

Hazai – 2021. október 22., péntek | 20:06

A hagyománnyá vált őszi családkongresszust idén már 27. alkalommal rendezi meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottsága Máriabesnyőn, november 26–27. között.

A magyarországi családkongresszusok története a múlt századra nyúlik vissza: az első kongresszus apropóját az adta, hogy az ENSZ az 1994-es esztendőt a családok évének nyilvánította.

II. János Pál pápa 1994-ben levélben fordult a családokhoz, a Gratissimam sane kezdetű dokumentumban a családév kapcsán a következőket fogalmazta meg a Szentatya: „Ebben az esztendőben fel kell fedeznünk az Egyház család iránti szeretetének és törődésének tanúságtételét: azt a szeretetet és törődést, mely már a kereszténység kezdetén megnyilvánult, amikor a családot úgy tekintették, mint családi egyházat.”

A hazai egyházi rendezvények egyik kiemelkedő eseménye volt a máriabesnyői Katolikus Családkonferencia, melyet első ízben 1994-ben szerveztek meg.

Az azóta már hagyománnyá vált őszi családkongresszust idén a 27. alkalommal rendezik meg Máriabesnyőn, november 26–27. között.

Szeretettel hívják, várják a papokat, szerzeteseket, világiakat, jegyes- és házaspárokat, és mindazokat, akik elkötelezetten dolgoznak a családpasztorációban, valamint azokat is, akikben ott él a vágy, hogy környezetükben, plébániájukon, egyházmegyéjükben konkrétan tegyenek a családok ügyéért.

Regisztrációra ezen az online jelentkezési felületen van lehetőség.

Jelentkezési határidő: 2021. november 19.

További információ: https://csaladegyhaz.hu/csaladkongresszus/

Forrás: MKPK Családügyi Bizottsága

Illusztráció: csaladegyhaz.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria