Nyílt napok és diplomaátadó az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Hazai – 2020. február 17., hétfő | 12:21

Három nyílt napot tartottak az év elején az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán (AVKF) Vácon, illetve a főiskola budapesti campusán. A megjelent érdeklődőknek a főiskola dolgozói és a hallgatók mutatták be az AVKF képzéseit, és a vendégek ízelítőt kaptak a főiskola életéből.

A februári 4-i nyílt napon külföldi, Erasmus-ösztöndíjas hallgatókkal találkoztak a jelenlegi és a leendő hallgatók.

A nap legfontosabb eseménye az intézmény dolgozóinak, hallgatóinak, valamint épületének megáldása volt. A szertartást Marton Zsolt váci megyéspüspök vezette a főiskolai kápolnában, az eseményen részt vett Lovassy Attila plébániai kormányzó és Sánta János plébános, főiskolai docens is.

A főiskola január 31-én szervezte meg a diplomaátadó ünnepségét, ahol az alap-, mester- és a továbbképzésen sikeresen végzett hallgatókat és családtagjaikat köszöntötték.

A megyéspüspök beszédében személyes emlékeit idézte fel: Zsámbékon szerzett tanítói képesítést és a váci intézet falai között is volt lehetősége tanulni.

Libor Józsefné, a főiskola rektora is köszöntötte a végzetteket, és elmondta, hogy további lehetőségként visszavárják a friss diplomásokat a mesterszakokra és a szervezett továbbképzésekre.

Az eseményt a váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola növendékei tették meghitté és ünnepélyessé előadásaikkal.

A diplomaátadó végén Marton Zsolt megáldotta a végzős hallgatókat.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria