Nyolcadik alkalommal adták át a Tárkányi-díjat Egyeken

Kishírek – 2020. január 9., csütörtök | 11:37

Január 1-jén ismét átadták a Tárkányi-díjat a Hajdú-Bihar megyei Egyeken. A díjat a helyi közösséget példamutató módon szolgáló, hitéletüket tanúságtevő módon megélő személyek elismerésére alapították.

Az egyeki Szent József közösségi házban ünnepelt díjátadó a helyi Szent János Római Katolikus Általános Iskola növendékeinek műsorával kezdődött. Az egyházközségi képviselő-testület javaslata alapján idén mind a négy érmet átadták.

Idén Barna Mária, Tóth Csilla, Hegedüsné Jámbor Valéria és Gecse Imre munkásságát ismerte el az egyházközség és Papp László egyeki plébános. Barna Mária kiváló szervező az egyházközösségben, templomi szolgálatban. Terjeszti az egyházi sajtót, gyűjtéseket kezdeményez a templom berendezéseinek gazdagítására.

Tóth Csilla a tiszacsegei egyházközségben lassan egy évtizede tevékenykedik, segít a gondnoki feladatok, a templom körüli munkák elvégzésében. Szolgálatával példaként áll az egyházközség tagjai előtt abban, hogy mint keresztény édesanya a munkáját, családi életét összeegyezteti a templomi feladatokkal.

Hegedüsné Jámbor Valéria 1982 óta él Egyeken. Évtizedeken át volt települési és egyházközségi képviselő, így ötleteivel, véleményével mindig tevőlegesen részt vett a falu és az egyházközség életében. Tagja a templom ünnepi kórusának. Több száz gyermeket nem csak ábécére, de életre, hitre, emberségre is nevelt. Az Egyeki Arcképcsarnok, valamint az első egyeki szabadtéri betlehem elkészítése is neki köszönhető.

A negyedik díjazott, Gecse Imre évtizedekig volt egyháztanácstag, részt vett az egyházközség énekkarának szolgálatában is. Nem a szavak embere volt, inkább jó példával járt elöl úgy a hitben, mint a cselekedetekben. Támogatta az egyházközséget anyagilag és kétkezi munkával is. Barátságos, derűs, nyitott személyiség volt, tudott segíteni és maga köré gyűjteni az embereket a jó ügy érdekében.

A teljes beszámoló további képekkel ITT található.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Papp Ágoston

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria