Nyolcórás foci Hajdúdorogon

Hazai – 2020. január 16., csütörtök | 9:00

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg Hajdúdorogon a Nyolcórás foci elnevezésű hagyományos labdarúgó-tornát. A Szent Bazil Oktatási Központban jelenlegi és volt diákok, szülők, helyi vállalkozók, a debreceni Metropóliai Hivatal munkatársai, a kárpátaljai testvériskola diákjai, valamint a szomszéd településről érkezők versengtek január 11-én.

A sportrendezvényt Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita nyitotta meg. Beszédében felhívta a figyelmet a lelkesedésre, a sportszerűségre és a közösségépítés fontosságára. Ezt követően látványos teqballbemutatót tekinthettek meg az érdeklődők, majd a csoportmérkőzésekkel megkezdődött a labdarúgótorna, melyen 12 csapatban 117 játékos lépett pályára. A döntőbe két hajdúdorogi csapat jutott, majd egy nagyon izgalmas mérkőzésen a Pacific büntetőpárbajban 3–1-re legyőzte a Vén Rókák csapatát.

A torna gólkirálya Sándor József (Pacific), a legjobb kapus László Tibor (Tubus Old Boys), a legtechnikásabb játékos Borisz Rebrik (Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum, Kárpátalja), a legsportszerűbb csapat pedig a Beugrók voltak. A jó hangulatú napot színesítette a közösen elfogyasztott ebéd, a sok-sok baráti találkozás, beszélgetés, a rendezvény mottója tavaly óta sem változott: „Jövőre veletek ugyanitt!”

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria