Ökumenikus imádságot tartanak Budapesten Ukrajna békéjéért

Hazai – 2022. február 25., péntek | 10:43

Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök vezeti az imádságot február 27-én, vasárnap 17.30-tól a budapesti Egyetemi templomban. A Sant’Egidio közösség által szervezett szertartáson Fabiny Tamás evangélikus püspök és Radnóti Zoltán főrabbi imádsággal szolgál.

A Sant’Egidio közösség a Fiatalok a Békéért mozgalommal és más szervezetekkel közösen megmozdulásokat tart Ukrajna, Európa és a világ békéjéért a következő napokban budapesti és pécsi helyszíneken.


Budapesten

Február 25-én, pénteken a Fiatalok a Békéért mozgalom 15 órától flashmobot tart a Mikszáth Kálmán téren (Budapest VIII.).

Február 27-én, vasárnap 16.30-kor az Egyetem téren (Budapest V.) demonstrációt rendeznek a békéért, kifejezik szolidaritásukat a szenvedőkkel a Sant’Egidio közösség, a Fokoláre Mozgalom, a 72 Tanítvány Mozgalom és más csatlakozó közösségek, mozgalmak részvételével.

Szintén február 27-én, vasárnap a demonstráció után ökumenikus és vallásközi imádságot tartanak a szomszédos Egyetemi templomban 17.30-kor. Az imaórát vezeti és homíliát mond Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök. Imádsággal szolgál Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök és Radnóti Zoltán főrabbi.

*

Pécsen

Február 25-én, pénteken 16 órakor a pécsi Fiatalok a Békéért mozgalom tagjai is flashmobot tartanak az Aradi vértanúk útján, a kopjafánál.

Február 27-én, vasárnap 16 órakor a Ferencesek utcájában, a Szent Ferenc-szobornál demonstrációt tartanak a békéért Goldmann Tamás, a Pécsi Zsidó Hitközség vezetője részvételével

* * *

A szervezők szeretettel várnak minden hívő és jóakaratú embert, hogy együtt kérjük a békét Ukrajna szenvedő népe és minden nép számára.

Forrás: Sant'Egidio közösség

Fotó: santegidio.org

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria