Oltalmazzák ezt a helyet az egység és békesség angyalai! – Közösségi ház épült Pálmajorban

Hazai – 2022. május 27., péntek | 13:18

Május 21-én Varga László kaposvári megyéspüspök megáldotta az újonnan elkészült Assisi Szent Ferenc Közösségi Házat a Somogy megyei Pálmajorban.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a magyar kormánytól kapott lehetőséggel élve, a kaposfői Szent Erzsébet Alapítvánnyal karöltve építette fel a létesítményt.

„Milyen nehéz alkalmassá válni azok szolgálatára, akik szegények, hátrányos helyzetűek, akiket lenéznek és megvetnek” – idézte Páli Szent Vince szavait Somos László általános helynök, kaposfői plébános, majd hozzátette: ebben a szellemben próbálnak munkatársaival alkalmassá válni a feladatra és szolgálni.

A plébános szavait követően Varga László megyéspüspök megáldotta az épületet.

„Mindenható Istenünk, hálát adunk neked ezért a közösségi házért. Kérünk, áldd meg a tervezőket, kivitelezőket és munkásokat, akik felépítették. Hallgasd meg kérésünket, és add, hogy az itt élők számára legyen ez a hely a vidámság, az ünneplés, a közösségépítés tere és lehetősége.

Áldd meg az ide betérőket, a faluban élő gyermekeket és családokat. Kérjük áldásodat erre a közösségi házra, a programszervezőkre, a zenészekre, az itt dolgozókra és az itt kikapcsolódást keresőkre.

Távoztass innét minden gonosz viszálykodást, durva beszédet, erőszakot és megosztottságot.

Oltalmazzák ezt a helyet az egység és békesség angyalai, áldd meg, amit teszünk, és hallgasd meg, amit kérünk. Krisztus, a mi Urunk által. Ámen” – hangzottak az áldás szavai.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Szerafin Zoltán

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria