Online adventi lelki fitneszen vettek részt a miskolci görögkatolikus szakkollégisták

Kishírek – 2020. november 19., csütörtök | 9:59

Szakmai és hitéleti attitűdök, valamint a társadalmi felelősségvállalás megerősítését szolgáló foglalkozáson vettek részt november 14-én a miskolci Romzsa Tódor Görögkatolikus Szakkollégium hallgatói.

A fiatalok izgatottan várták a Nemzeti Tehetség Program által támogatott programot, mely adventi lelki fitneszből, színházlátogatásból és a kazinbarcikai szaléziak szervezésében kortárs ifjúságpasztorációs napból állt volna. A terveket felülírta a rendkívüli jogrend november 11-i bevezetése, így újra kellett terveznünk a hétvégét. Így a lelki fitneszt online térbe helyezték, a kazinbarcikai faültetéssel egybekötött programról pedig teljesen le kellett mondaniuk.

A szakkollégisták kezdeményezésére februárban a nagyváradi Szent Angéla Ház lakóinak gyűjtött adományokat a járványhelyzet miatt a sajópetri Haza-Várlak Tanoda gyermekei számára fogják eljuttatni a társadalmi felelősségvállalás jegyében.
Az adventi lelki fitneszt Salai Szabolcs atya vezette Google Meet alkalmazáson keresztül közel húsz résztvevő számára. A foglalkozást Christian A. Schwarz A Lélek ajándékainak három színe című művére alapozta, vagyis az Istentől kapott lehetőségeink felfedezésére és kiaknázására, Isten megtapasztalásának három módjára.

A szakkollégisták a személyre szabott fejlődés tesztjének kitöltését követően helyezték el magukat egy színdiagramban, ahol a piros az elkötelezettség, a zöld a bölcsesség, a kék az erő színe. Így lettek a szakkollégistáink Tamások, Márták, Máriák, Mózesek, Péterek és Jónások. A bibliai személyek tulajdonságainak megismerését követően a fiatalok elgondolkodhattak azon, mennyire jellemző az rájuk, miben szükséges fejlődniük, mi az, ami segítheti tehetségük kibontakozását.

A foglalkozás második felében a lelki ajándékok ismeretében hangolódhattak rá a karácsonyt megelőző bűnbánati időszakra. Szabolcs atya a karácsonyi ikonon keresztül prezentálta, hogy mennyire fontos, hová mutat a csillagunk. Ez határozza meg azt, mit tekintünk ebben az időszakban fontosnak, mire szükséges több figyelmet szentelnünk.

Forrás és fotó: Csorba Mónika/Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria