Online papi rekollekciót tartottak a Váci Egyházmegyében

Hazai – 2020. október 1., csütörtök | 16:58

Szeptember 29-én a váci Piarista Kilátó Központban első alkalommal szerveztek online papi rekollekciót a Váci Egyházmegye lelkipásztorai számára.

Minden család életében vannak kiemelt napok, amikor aki csak teheti, eljön, hogy együtt ünnepeljen szeretteivel. Egy egyházmegye nagy családjának életében ilyen alkalom a papi rekollekció, amikor az egyházmegyében szolgáló papok, illetve plébániaszervező diakónusok összegyűlnek, hogy lelki és szellemi értékekkel vérteződjenek fel az elkövetkező időszakra.

Papi rekollekcióra általában félévente kerül sor, a Váci Egyházmegyében jellemzően tavasszal és ősszel tartanak egyet-egyet. Idén a koronavírus-járvány miatt a tavaszi összejövetel elmaradt, és a második hullám miatt az őszi is veszélybe került. Marton Zsolt megyéspüspök végül úgy döntött, hogy az internet segítségével, de mindenképpen megtartják a rekollekciót, melyen szóba kerülhetett minden, az egyházmegyét és papjait közelről érintő kérdés.

A rekollekció előadásait és kerekasztal-beszélgetéseit az egyházmegye központjából, Vácról, a Piarista Kilátó Központból közvetítették a lelkipásztorok számára, akik kérdéseikkel, hozzászólásaikkal maguk is bekapcsolódhattak a beszélgetésbe. 

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria