Online teremtésvédelmi lelkigyakorlatot hirdet a Jézus Szíve Társasága

Megszentelt élet – 2022. szeptember 26., hétfő | 13:28

A Jézus Szíve Társasága magyar alapítású női szerzetesrend nyolcnapos online lelkigyakorlatot szervez október 3. és 11. között a teremtés hónapja alkalmából. Felhívásukat az alábbiakban közöljük.

„…a hely, amelyen állsz, szent föld.” (Kiv 3,5b) Talán sosem volt még aktuálisabb ez a mondat, mint ma… Hogy ezt közösen is megélhessük, szeretettel hívunk titeket a Jézus Szíve Társasága által szervezett nyolcnapos online teremtésvédelmi lelkigyakorlatra, mely október 3-tól 11-ig tart. A nyolc nap alatt imában és gyakorlati módon is érzékelhetjük azt, hogy Istennel, az emberekkel és a világgal való kapcsolatunk „egy” valóság.

A lelkigyakorlat nőkhöz és férfiakhoz, fiatalokhoz és idősekhez egyaránt szól: a Szentírás és a Laudato si’ pápai enciklika nyomán mutatja be a teremtés sokszínűségét és szépségét. Imádkozni hív és szemlélődő módon viszonyulni a teremtéshez – jól és jóra használva Isten ajándékait a saját életünkben és a mindennapokban.

A lelkigyakorlat ingyenes, itt lehet rá jelentkezni: https://tahisziv.hu/teremtesvedelem-lelkigyak-reg

A teremtésért és közösségünk karizmájáért, amiből az egész lelkigyakorlat gondolata született, Páter Bíró Ferenc SJ alapító atyánk születésének napján, október 10-én, szentmise keretében adunk hálát. Találkozzunk este 6 órakor a budapesti Jézus Szíve-templomban! Az eseményhez személyesen és online módon is csatlakozhattok.

Szeretettel várunk titeket, imádkozzunk együtt!

A Jézus Szíve Társasága nevében:
Suller Melinda SJC, Mézinger Gabriella SJC, Laczkó Zsuzsanna SJC

Forrás: Jézus Szíve Társasága

Fotó: Csikai Gabriella

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria