Orbán Viktor fogadta a szír katolikus egyház vezetőjét

Hazai – 2017. január 12., csütörtök | 18:45

Orbán Viktor miniszterelnök január 12-én fogadta III. Ignác József antiochiai szír katolikus pátriárkát az Országházban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az üldözött közel-keleti keresztények esetében is az a magyar kormány álláspontja, hogy a segítséget kell odavinni és nem a bajt idehozni – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke, annak kapcsán, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután az Országházban tárgyalást folytatott III. Ignác József antiochiai szír katolikus pátriárkával.

A tanácskozáson – melyen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Rétvári Bence parlamenti államtitkár és Török Tamás, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár is – a legnagyobb hangsúlyt az a kérdés kapta, hogy Magyarország, illetve a nemzetközi közösség milyen támogatást tud adni ahhoz, hogy az elmenekült keresztények vissza merjenek térni szülőföldjükre, és az alapvető életfeltételeik ismét biztosítottak legyenek – mondta Havasi Bertalan.

Az egyházi vezető Orbán Viktor miniszterelnök meghívására érkezett Magyarországra, több napot is itt tölt; szerda délután előadást tartott a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Árvai Károly

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria