Orbán Viktor miniszterelnök találkozott II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkával

Hazai – 2022. május 12., csütörtök | 18:07

Orbán Viktor miniszterelnök május 12-én, csütörtökön a budavári Karmelita kolostorban fogadta II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

II. Efrém Ignác egyike volt azon keleti keresztény egyházi méltóságoknak, akik levélben kérték Orbán Viktort, akadályozza meg az Európai Bizottság tervét, hogy Kirillt, Moszkva és egész Oroszország pátriárkáját az EU szankciós listájára helyezzék.

A szír pátriárka a csütörtöki egyeztetésen úgy vélekedett: egy keresztény egyházi vezető szankciós listára helyezése olyan precedenst teremtene, ami összezavarná keresztény hívek millióit.

Orbán Viktor megismételte: Magyarország nem fogja támogatni, hogy egyházi méltóságokat tegyenek fel szankciós listára, hiszen ez érintené a magyarországi közösségek vallásszabadságának kérdését is, ami „szent és sérthetetlen”.

II. Efrém Ignác köszönetet mondott a miniszterelnöknek és a magyar népnek a szükséget szenvedő keresztény közösségek folyamatos támogatásáért – ismertette a sajtófőnök.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria