Örökbefogadói Klub indult Mosonmagyaróváron

Hazai – 2022. május 16., hétfő | 13:29

„Aki befogad egyet e kicsinyek közül az én nevemben, engem fogad be” mottóval Örökbefogadói Klub indult május 9-én a magyaróvári plébánia támogatásával az egyházközség tulajdonában lévő Lotz Károly utcai Katolikus Közösségi Házban.

A szervezők várták mind az örökbefogadó szülőket, mind azokat, akik szeretnének örökbefogadó szülők lenni vagy megfogalmazódott már bennük a szülőség ezen útjának lehetősége. A klub célja, hogy választ kaphassanak kérdéseikre, megoszthassák egymással érzéseiket, gondolataikat, tapasztalataikat.

Már az első alkalommal felülmúlta a szervezők várakozását a megjelentek létszáma. Más településekről is érkeztek, nem csak Mosonmagyaróvárról. Volt köztük olyan, aki néhány éve szülő, de olyan is, akinek már harmincéves a gyermeke.

Az örökbefogadáson gondolkodók választ kaphattak kérdéseikre; ezek között voltak az ügymenethez kapcsolódó gyakorlati kérdések, de a mindennapok rutinja iránt is érdeklődtek. Kiderült számukra, hogy a gyermeknevelés az örökbefogadóknál alapvetően ugyanolyan, mint a többi családban. Ugyanakkor vannak különleges szituációk, amelyeket megoszthattak egymással a jelenlévők.

A következő alkalmat nyáron tartják majd, úgy tervezik, hogy akkor a gyermekeiket is magukkal viszik a szülők.

Forrás: Győri Egyházmegye

Szöveg és fotó: Horváth-Medgyesi Kata

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria