Országos katolikus ifjúsági találkozó Nagybányán

2009. július 25. szombat 08:21

Kezdetét vette a XI. Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó, melynek idén július 22. és 26. között a Máramarosi Román Görög Katolikus Egyházmegye ad otthont. A nagyszabású összejövetelen több mint 2000 fiatal vesz részt.

Katolikus ifjúsági találkozót 1991-től rendeznek Romániában országos szinten keleti és nyugati rítusú katolikus közösségek szervezésében. A találkozó ökumenikus jellegűnek is mondható, hiszen más felekezetek fiataljai is jelen vannak. A korábbi ifjúsági találkozók: Vizantea (1991); II. Gheorghe Doja (1992); III. Fãrãoani (1993); IV. Cãrbunari, Balásfalva (1994); V. Butea (1995); VI. Bukarest (1996); Kolozsvár (1998); Temesvár (2001); Nagyvárad (2003); Csíksomlyó, Hargita (2006).

Az idei találkozó július 22-én este a főszervező, Angel Zareczki köszöntő szavaival vette kezdetét a nagybányai Néprajz és Népművészeti Múzeum előtt felállított színpadon, A hivatalos megnyitó július 23-án román nyelvű görög katolikus liturgiával indult, melyen magyar és ukrán nyelven is elhangzott az evangélium és néhány könyörgés. A liturgián Virgil Bercea nagyváradi görög katolikus püspök románul, Böcskei László nagyváradi római katolikus püspök magyarul köszöntötte a fiatalokat.

Amint arról már korábban is írtunk, a találkozó témája: „Láng, amely tüzeket gyújt”, mottója pedig: „Számomra az élet Krisztus” (Fil 1,21). Az ötnapos rendezvényen elmélkedések, konferenciák, alkotóműhelyek, kerekasztal-beszélgetések, vallásos himnuszok versenye, zarándoklatok, művészi előadások és történelmi-kulturális emlékek látogatása gazdagítja a programot.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-koszonom-hogy-hazajohettem-osei-szulofalujaba-latogatott-michael-august-blume
„Köszönöm, hogy hazajöhettem!” – Ősei szülőfalujába látogatott Michael August Blume

Michael August Blume-mal, hazánk apostoli nunciusával és Veres András győri megyéspüspökkel, az MKPK elnökével ünnepelte az öröm vasárnapját Himod hívő népe és mindazok, akik a rábaközi faluba érkeztek december 16-án, advent harmadik vasárnapján.

20:33
eljunk-ugy-hogy-annak-isten-is-oruljon-pal-feri-atya-az-oromrol
Éljünk úgy, hogy annak Isten is örüljön – Pál Feri atya az örömről

Pál Feri katolikus pappal, mentálhigiénés szakemberrel az örömről beszélgettünk a Gaudete vasárnap apropóján.

19:45
Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle