Orvosok és egészségügyi dolgozók szentségimádása Budapesten

Hazai – 2019. január 8., kedd | 12:48

Huszonnégy órás szentségimádásra hívja az orvosokat és egészségügyi dolgozókat Boldog Batthyány-Strattmann László emléknapján, január 22-én a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-templomba a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom Egészségügyi Munkacsoportja.

Napjainkban különösen nagy szükség van arra, hogy Krisztus tanítását követve a keresztény orvosok és egészségügyi dolgozók hite, szeretete átjárja a betegellátás minden területét. Az egészségügyben dolgozók hite és a hivatásuk gyakorlása nemcsak a meglévő tudás használatát jelenti, hanem egész életformájukat – így a betegek javának szolgálatával vesznek részt Jézus áldozatában.

A szervezők célja, hogy az Eucharisztiában velünk élő Krisztus segítségével vakmerő kereszténnyé váljanak a gyógyításban, tetteik békét hozzanak, és értéket teremtsenek a betegek szolgálatában.

„A betegben Jézust kell felismerni, hiszen a szerető gondoskodás, gyógyítás a Jézussal való találkozás útja. Aki gondját viseli a rászorulónak, az az Isten oldalán áll, és le tudja győzni a kidobás kultúráját, amely – épp ellenkezőleg – a hatalmasokat kedveli, és haszontalannak tartja a fogyatékosokat, a létszám feletti vagy nem várt magzatokat is. Nem akarjuk nagyobb tudománnyal a halál kultúráját szolgálni, oda akarunk állni, ahol Krisztus, a Mesterünk áll, a szegények, a betegek és a gyámolításra szorulók oldalára. Nem félresöpörni akarjuk Jézust, hanem beemelni a gyógyítás mindennapjaiba. Szükségünk van rá, hogy Isten ajándékát befogadjuk, legyünk képesek részesedni az isteni természetben, mert csak így teljesíthetjük maradéktalanul azt a küldetést, amit hivatásunk gyakorlásával a Teremtőtől kaptunk” – áll a munkacsoport meghívójában.

Aki szeretne bekapcsolódni ezen a napon az adorálásba, küldjön e-mailt a laszlo.surjan@gmail.com címre, jelezve egyben azt az egy órát, amit vállal, továbbá saját e-mail-címét, hogy a szervezők vissza tudják igazolni az időbeosztást.

Várják a jelentkezőket, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a Krisztussal való találkozás folyamatosan erősítse meg a gyógyítók hitét, adjon esélyt a betegeknek, hogy az isteni szeretet segítségükkel szolgálja gyógyulásukat, áradjon ki hívő és nem hívő munkatársaikra, közösségeikre!

Forrás: Hetvenkét Tanítvány Mozgalom

Fotó: Pixabay.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria