Összefogás a gyerekekért – Három alapítvány országos együttműködést indított

Hazai – 2021. december 22., szerda | 9:01

Széles körű összefogás született három alapítvány összefogásával annak előmozdítására, hogy minden gyermek teljes életet élhessen és álmaik valóra válhassanak. A megszületendő, a rászoruló és a beteg gyerekeket segíti a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, a Szent Ferenc Alapítvány és a Bethesda Kórház Alapítvány együttműködése.

A támogató családi háttér, a napi betevő falat, az egészség minden gyermeket megillet. A három alapítvány munkatársai sajnos sok olyan élethelyzettel találkoznak, ahol egyik vagy másik bizony hiányzik. Az összefogás azért született, hogy a gyermekekre még többen figyeljenek, hogy segíthessék azoknak a munkáját, akik a legkisebbekért, a legvédtelenebbekért dolgoznak.

Az együttműködésben részt vevő Bethesda Gyermekkórház Alapítványa a gyermekgyógyítást, a gyógyítás fejlesztését tűzte ki célul. „Sok olyan gyereket gyógyítunk, ahol a családok elszegényedettek, olyan helyről jönnek hozzánk, ahol eleve nagyon sokszor alig jut a betevő falatra. Vannak például olyan gyerekek, akiknél az otthoni lélegeztetést kell megoldani. Abban szeretnénk segíteni, hogy például ezek a gyerekek is teljes életet tudjanak élni” – mondta Velkey György, a nemzetközi hírű Bethesda Gyermekkórház igazgatója.

Talán nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné Böjte Csaba ferences szerzetest, és ne hallott volna csodálatos munkájáról. Erdélyben több száz hátrányos helyzetű gyermek neveléséért végez áldozatos munkát nap mint nap gyerekotthon-hálózatán keresztül. „A mi alapítványunk a gyerekek alapellátását végzi, étkeztetés, beiskolázás, ruházkodás. De mindig akad rendkívüli kiadás, ami nem fér bele a mindennapi kereteinkbe. Örülnénk, ha a meredekebb, extra feladatokat, például a kirepülő gyerekeink helyzetbe hozását is segíthetnénk.”

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pedig civil szervezetként tizenkét éve dolgozik a kívánt gyerekek megszületéséért, hogy a szülők lelkében, szívében eltervezett gyerekek meg is tudjanak születni, hogy a gyerekvállalás kérdése ne teher, hanem az élet lényegi része lehessen. „Bátorítást, lelkesedést adunk a szülőknek, hogy el tudjanak köteleződni a gyerekvállalás, a gyereknevelés mellett” – mondta Skrabski Fruzsina, az alapítvány elnöke az együttműködés bejelentésekor.

Az együttműködés advent idején indult, de folytatódik 2022-ben is, hiszen a járvány során különösen fontossá vált, hogy a segítség eljusson a rászoruló gyerekekhez, családokhoz határon innen és határon túl egyaránt.

A három alapítvány az adományokat a 16200151-18566189-00000000 számú, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány által fenntartott bankszámlaszámon várja. A felajánlások egyenlő részben oszlanak meg az összefogásban részt vevő felek között.

Forrás: Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány sajtószolgálata

Fotó: Kinderheim Segel der Hoffnung /Facebook

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria