Pál József Csaba püspökkel ünnepelték a búcsút a resicabányai Havas Boldogasszony-templomban

Külhoni – 2020. augusztus 13., csütörtök | 9:49

A bánáti Resicabányán minden év augusztus 5-én, Szűz Mária római temploma felszentelésének emléknapján ünnepli a Havas Boldogasszony-plébánia közössége a templombúcsút. Az idei búcsúi szentmisét augusztus 9-én, vasárnap mutatta be Pál József Csaba megyéspüspök.

A szentmisén a plébániaközösség német, magyar, román, cseh és horvát nemzetiségű hívei is részt vettek a koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket betartva.

Pál József Csaba püspökké szentelése előtt 31 évig volt ennek a közösségnek a lelkipásztora, 2000-től pedig a hegyvidéki főesperesi kerület főesperese volt.

A liturgián koncelebrált Pălie Veniamin esperes, helyi plébános, Gheorghe Iordache SVD szerzetes, Puskás Attila, a resicabányai Szentháromság-templom plébánosa, Váncsa Csaba temesvár-gyárvárosi segédlelkész és a resicabányai születésű Silviu Lucian görögkatolikus esperes.

Az ünnepi szentmise német nyelvű szónoka Walther Sinn szemlaki evangélikus lelkész volt. Magyarul Váncsa Csaba segédlelkész, románul Gheorghe Iordache verbita szerzetes tolmácsolta az ünnep üzenetét.

A liturgia zenei szolgálatában közreműködött a Harmonia Sacra templomi énekkar Colța George vezényletével, valamint a Fiamma ifjúsági kórus Surdu Maria irányításával.

Forrás és fotó: Temesvári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria