Pécsi diákokat fogadott Udvardy György érsek Veszprémben

Hazai – 2019. december 6., péntek | 15:34

Veszprémbe zarándokoltak a pécs-gyárvárosi Munkás Szent József-plébánia hittanosai november 30-án. A fiatalokat Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó fogadta az érseki palotában.

A pécs-gyárvárosi Munkás Szent József-plébánia hittanosai az immár hagyományos adventi zarándoklatukon idén Veszprémbe utaztak. A csoportot Nagy Norbert pécs-gyárvárosi plébános, valamint a hitoktatók kísérték.

Az érseki palotában Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó fogadta a gyerekeket, akik a vezetés során megismerhették az épületet. A diákok megtekinthették a régi királynék öltözetét is, illetve sok mindent megtudhattak az egykori királyné-koronázásokról.

Ezt követően a főpásztor közös imára invitálta a csapatot magánkápolnájába. Udvardy György érsek felhívta a fiatalok figyelmét, hogy az imában arra koncentráljanak, amiben szeretnének növekedni az adventi időszakban.

A látogatás második felében a diákok megnézték a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény első világháborúról szóló kiállítását; és ellátogattak a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központba, ahol a veszprémi érsek pogácsával, teával látta vendégül őket, majd megcsodálták a várból nyíló panorámát. A program a Veszprémi Állatkertben folytatódott. Végül az adventi vásári forgatagban nézelődhettek a hittanosok. 

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria