Pénteken és szombaton ételt oszt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Hazai – 2014. február 27., csütörtök | 12:30

Február 28-án és március 1-én ezer-ezer adag meleg ételt oszt ki rászoruló emberek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a karitatív szervezet központjának udvarán (1011 Budapest, Bem rkp. 28.).

Az ételosztás célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a rászorulóknak a tavaszi időszak közeledtével, a krízisidőszak végén is szükségük van figyelemre, segítségre és törődésre.
 
Pénteken babgulyás, szombaton pedig székelykáposzta lesz a menü. A helyszínen mindkét napon a Mozgó Orvosi Rendelő várja a betegeket, a rendelőben érvényes TAJ kártya nélkül is megvizsgálják, szükség esetén ellátják a rászoruló embereket. Az ételosztás két napja alatt a Máltai Szeretetszolgálat teajárata nem közlekedik, az érintett embereket is a Batthyány-téren várják az esemény szervezői. A karitatív szervezet a hajléktalan emberek mellett más rászorulókat – nagycsaládosokat, nyugdíjasokat – is szívesen lát az ételosztáson. A Szeretetszolgálat az eseményt előzetesen több szociális intézményben is meghirdette. Az ételosztás pénteken 14 órakor, szombaton 12 órakor kezdődik.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat/Magyar Kurír