Pénzügyi tudatosságra ösztönző kvízjátékot indított a Máltai Szeretetszolgálat

2018. október 18. csütörtök 16:43

Kvízjátékkal ösztönöz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat OTTHON a pénzügyekben programja az öngondoskodásra és a pénzügyi szolgáltatások megismerésére. A játékosok a kérdéssorokra válaszolva szerezhetnek pénzügyi ismereteket, miközben értékes díjakat nyerhetnek.

Az októberi takarékossági világnap alkalmából indított „Otthon vagyok a pénzügyekben” című, többfordulós kvíz játékos formában dolgozza fel a rövid és hosszú távú megtakarítások, befektetések, a nyugdíj-előtakarékosság lehetőségeit. Októberben három héten keresztül egyszerű feleletválasztós kérdőívek kitöltésével szerezhetnek ismereteket a játékosok a különböző pénzügyi megoldásokról. A kvíz sikeres kitöltéséhez a http://www.otthonapenzugyekben.hu/ oldalon találnak segítséget a játékosok.

A kérdőíveket kitöltők között naponta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági termékeiből összeállított ajándékcsomagot sorsolnak ki. A játék fődíját, egy 50 000 Ft értékű, valamint további két darab 25 000 Ft értékű SPAR vásárlási utalványt a játékidőszak végén sorsolják ki azok között, akik a három hét alatt legalább egy kvízt kitöltöttek.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat OTTHON a pénzügyekben programjának szakemberei azt vallják, a pénzügyi kínálat összetettsége, sajátosságai miatt szükség van a tudatos döntések támogatására, az öngondoskodásra ösztönzésre. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2009-ben indította el a gazdasági világválság hatására a HITEL-S programot, amely a banki, illetve közüzemi tartozásokat felhalmozó családoknak nyújt tanácsadást, mentorálást. Az adósmentő program mellett a segélyszervezet hangsúlyt kíván fektetni a megelőzésre. Ennek érdekében nyitotta meg pénzügyi fogyasztóvédelmi irodáját ez év tavaszán Szekszárdon, ahol többek között személyre szabott tanácsadással és tájékoztatókkal segítik az embereket a tudatos pénzügyi döntésekben, valamint segítséget nyújtanak panaszügyeik intézésében. A Máltai Szeretetszolgálat irodája mindezt minden piaci szereplőtől függetlenül, semlegesen végzi.

A játék október 26-ig tart.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
a-filmek-reven-kozelebb-kerulhetunk-istenhez-dancsak-viktor-kereszteny-film-es-konyvnapokrol
A filmek révén közelebb kerülhetünk Istenhez – Dancsák Viktor a Keresztény Film- és Könyvnapokról

Az Etalon Film Kiadó november 23. és 25. között hetedik alkalommal rendezi meg a Keresztény Film- és Könyvnapokat az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Dancsák Viktor hittanárral, az esemény szervezőjével beszélgettünk.

09:48
segitettbol-lett-segito-bemutatjuk-szent-erzsebet-rozsaja-dij-idei-kituntetettjet
Segítettből lett segítő – Bemutatjuk a Szent Erzsébet rózsája díj idei kitüntetettjét

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén Horváth Kálmánnét, a Katolikus Karitász győri csoportjának önkéntesét tüntette ki a Szent Erzsébet rózsája díjjal, melyet Veres András, az MKPK elnöke adott át november 17-én a Szent István-bazilikában. A díjazottról szóló riportunkat olvashatják.

2018. november 19. hétfő