Püspöki látogatás a nagykarácsonyi katolikus iskolában

Hazai – 2019. december 12., csütörtök | 11:36

Spányi Antal megyéspüspök és Ugrits Tamás pasztorális helynök tett látogatást december 5-én a nagykarácsonyi Szent Miklós Általános Iskolában. A kis létszámú, mintegy száz gyermeket befogadó intézmény fenntartását idén vette át a Székesfehérvári Egyházmegye. A főpásztor megáldotta az iskola közösségét és épületét.

2018 őszén kereste meg a település korábbi polgármestere a székesfehérvári főpásztort azzal kéréssel, hogy az egyházmegye vegye át a helyi általános iskola fenntartását. A szülők 98 százalékban megszavazták, hogy az intézmény 2019-től egyházi iskola legyen.

Spányi Antal püspök látogatása alkalmával megáldotta az épületet és az iskola közösségét. Végigjárta az osztálytermeket, beszélgetett a gyerekekkel a tanulásról és természetesen a közelgő ünnepről. A látogatás a tornateremben végződött, ahol az iskola új Szent Miklós-zászlóját ünnepélyes keretek között áldotta meg a főpásztor.

A diákok valódi karácsonyváró hangulatot teremtve fogadták a püspököt és a vendégeket: énekeltek, verset mondtak.

Orbán Istvánné igazgatónő köszönetét fejezte ki, hogy az iskola immár a Székesfehérvári Egyházmegye intézményrendszerébe tartozhat. Elmondta, az intézmény azért is válhatott katolikus iskolává, mert a tanárok és a gyermeküket ide járató családok osztoznak a keresztény világlátásban.

Kristofory Valter nagykarácsonyi plébános, iskolabiztos örömét fejezte ki, hogy ezentúl az oktatási intézményben is végezheti majd pasztorális feladatait.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria