Püspöki szentmisével és körmenettel ünnepelték a terézvárosi Avilai Szent Teréz-templom búcsúját

Hazai – 2019. október 17., csütörtök | 11:37

Horváth Zoltán István protonotárius kanonok, esperes, plébános felkérésére Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek mutatott be búcsúi szentmisét Budapesten, az Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplomban október 13-án, vasárnap.

A nyugalmazott veszprémi érsek homíliájában Avilai Szent Teréz életéről, erényeiről beszélt, kiemelve a kármelita szerzetes nagy tudását, szépségét, rendkívüli mély, alázatos imaéletét, amelytől sugárzott az arca, mint Árpád-házi Szent Erzsébeté. Teréz kemény és határozott személyisége mögött érzelmes lelkület is volt, amely igazi női, anyai szeretetre mutatott.

„Hálát kell adnunk Istennek, hogy Nagy Szent Terézt elküldte nekünk, hogy köztünk élt, és a mai napon is tisztelhetjük őt” – mondta szentbeszédében Márfi Gyula.

A szentmisén elhangzott Franz Schubert G-dúr miséje, a Capella Theresiana és a Vox Mirabilis kórus közreműködésével. A szentmise után ünnepi körmenetet tartottak a környező utcákban.

A virágokkal díszített Szent Teréz-szobor mögött Horváth Zoltán István protonotárius kanonok, esperes, a terézvárosi Avilai Szent Teréz-templom plébánosa Szent Teréz csontereklyéjével kért áldást a hívekre.

A körmenet végén Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek az ereklyével megáldotta a búcsúünnepen részt vevőket.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria