A püspököket megdöbbentette a muszlim demográfiáról szóló videó

Kitekintő – 2012. október 16., kedd | 17:57

Október 13-án este a püspöki szinódus résztvevői hétperces YouTube-videót tekintettek meg Európa iszlamizálódásáról.

A Muslim Demographics című prezentáció bemutatja, hogy Európa éveken belül iszlám többségű lesz, mivel a bevándorló muzulmán családok termékenységi rátája többszöröse az európai népekének. 39 éven belül Franciaország iszlám köztársasággá válik; 15 év múlva a holland és a belga lakosság fele muszlim lesz; 2025-re az európai gyermekek egyharmada muzulmán családokban születik – állítja a film.

A tizenhárom milliós nézettségű videó 2009-ben készült, szerzője ismeretlen. Megjelenése után nem sokkal a BBC cikkében hivatalos források alapján tételesen cáfolta a benne szereplő adatok nagy részét. A Vatikáni Rádió kommentárja szerint a videó megfélemlítő, és érthetetlen, miért javasolta egy bíboros, hogy a szinóduson levetítsék. A CNA híradása szerint az európai püspökök konferenciája pontos statisztikákat készül kiadni a szinódus résztvevői számára az európai születési arányokra és vallási megoszlásra vonatkozóan.

A demográfiai adatokból hamisítás nélkül is nyilvánvaló, hogy az európai nemzetek reprodukciója alacsony, ugyanakkor a muszlim bevándorlók száma és termékenységi mutatója magas. Az iszlám térnyerése tagadhatatlan tény. Ezt sok keresztény fenyegetésként éli meg, mert az iszlámból kizárólag egy nagyhangú, fanatizált kisebbség viselkedését ismeri. Az intoleráns fundamentalisták hatalomra kerülése valóban veszélyt jelentene. Az iszlámot velük azonosítani azonban éppúgy hiba volna, mintha ők a fegyverekkel érkező, pénzéhes nyugatiakkal azonosítanák a kereszténységet.

A muzulmánok hatalmas, csendes többsége istenfélő. Az „átlag” muzulmán napjában ötször(!) imádkozik, „kegyes cselekedeteket” igyekszik végrehajtani, a nemiség terén szigorú erkölcshöz ragaszkodik, életét közösségi szemlélet hatja át. A Közel-Keleten muzulmánok és keresztények egymás mellett élésének szép példái valósulnak meg. Tauran bíboros szavaival: „Isten minden emberben működik. A más vallású ember tehát nem ellenség, hanem társ, akivel együtt zarándokolunk az igazság felé.”

Ménesi Krisztina/Magyar Kurír