Rahmanyinov Vesperásával zárja az évadot a Szent Efrém Férfikar – VIDEÓVAL

Kultúra – 2014. június 7., szombat | 19:00

Rahmanyinov Vesperásának pünkösdvasárnapi előadásával zárja idei Orientale Lumen sorozatát, egyben egész hazai évadát a Szent Efrém Férfikar, amely ezt követően marokkói és szlovákiai turnéra indul – közölte a kórus az MTI-vel.

A Szent István-bazilikában tartandó június 8-i hangversenyen közreműködik a NIKA kamarakórus és Kocsis Fülöp hajdúdorogi görögkatolikus megyéspüspök, a kamarakórus egyik alapító tagja.

Az Orientale Lumen sorozat harmadik évada ezzel a koncerttel véget ér, de az együttes a sikerre való tekintettel – a 900 fős bazilika minden alkalommal zsúfolásig megtelt – a következő szezonban is meghirdeti a hangversenysorozatot.

Az Orientale Lumen idei koncertjein a közönség olyan neves vendégegyütteseket és szólistákat hallhatott, mint a Moszkvai Patriarkátus Ortodox Kórusa vagy a francia-libanoni Marie Keyrouz nővér, aki évtizedek óta a közel-keleti keresztény zene világszerte legismertebb, gyönyörű énekhanggal rendelkező követe, és akinek ez volt első bemutatkozása a magyar közönség előtt.

A Szent Efrém Férfikar a szezon zárásaként turnéra indul. Elsőként Marokkó szakrális zenei fesztiválja, a huszadik születésnapját ünneplő Fes Festival of World Sacred Music lesz az úticél, amelyen többek között Roberto Alagna francia-olasz tenor, Jordi Savall katalán viola da gamba művész és Youssou N'dour szenegáli énekes is fellép. A magyar férfikar a nagyszabású nyitó gálán, valamint két önálló fesztiválkoncerten énekel.

Ezután Szlovákiában, Bártfa gótikus székesegyházának nyári fesztiválján, majd Nagymihályon, a zempléni város megalapításának 750. évfordulójának díszünnepségén adnak koncertet Bizánci mozaikok címmel.

Videó: OD Pictures

Magyar Kurír