Regionális hittanversenyt tartottak Tarjánban

Kishírek – 2019. május 30., csütörtök | 13:53

A 2020-as budapesti eucharisztikus kongresszusra való készület jegyében rendezték meg a bajóti és a dorogi espereskerület idei hittanversenyét május 25-én a tarjáni plébánián bűn – büntetés – jóvátétel témában.

Érkeztek csoportok Nyergesújfaluról, Lábatlanról, Leányvárról, Dorogról, Tokodaltáróról, Bajnáról, Süttőről, Tardosról érkeztek csoportok. Tarjáni hittanosok is részt vettek a megmérettetésen, melyet idén is alsós és a felsős kategóriában hirdettek meg.

Közös reggeli imádság után kezdődött az akadályverseny, melynek állomásai a település főbb szakrális látnivalóit érintették.

A csapatok a játszótéren a keresztséggel kapcsolatosan oldottak meg feladatokat, majd a kálváriához gyalogoltak: időre kellett felfutniuk a dombtetőre, ahol a keresztúttal kapcsolatos kérdések várták őket. A kápolnánál a Jó Pásztor volt a téma, a Szent Rókus-szobornál a betegek kenetével kapcsolatban adtak számot tudásukról.

A templomnál egy kis templomtörténet és játékos mozgásos feladat következett; a hittanteremben egy rövid rajzfilmrészletet láthattak Saul megtéréséről, és ehhez kapcsolódóan kérdésekre kellett válaszolniuk. Gitáros énektanulás is része volt a programnak; végül az iskola udvarán elő kellett adniuk a tékozló fiú történetét.

Kora délután fáradtan és éhesen tértek vissza a diákok a kiindulópontra, ahol finom ebéd és sütemény várta őket. Az iskolaudvaron való szabad játék után a résztvevők együtt vonultunk át a templomba szentmisére.

A szentmise után következett az eredményhirdetés: az alsó tagozatosoknál első helyen Nyergesújfalu csapata végzett, másodikok a lábatlaniak, harmadik helyezettek a leányváriak lettek. A felsősök versenyében is a nyergesújfaluiak lettek az elsők, másodikként a tardosi, a harmadik helyen pedig a dorog-tokodaltárói hittanoscsapat végeztek.

A vándorkupák mindkét korosztályban Nyergesújfalura kerültek – ők őrzik egy évig e díjakat.

Szöveg és fotó: Goldschmidt Éva/tarjáni plébánia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria