Rómában is zajlanak az előkészületek – Ülésezik az eucharisztikus kongresszusok pápai bizottsága

2018. november 8., csütörtök | 10:19

Éves találkozójukra gyűltek össze Rómában a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának tagjai és nemzeti küldöttei november 8. és 10. között. A találkozón Erdő Péter bíboros és Fábry Kornél beszámolnak a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészületeiről.

A találkozó során visszatekintenek a 2016-os, a Fülöp-szigeteki Cebu Cityben megrendezett kongresszus tanulságaira, eredményeire, de a fő hangsúlyt már a két év múlva esedékes budapesti esemény előkészületei kapják, melyekről Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és Fábry Kornél, a NEK Általános Titkárságának főtitkára számolnak majd be a mintegy száz fős plénumnak.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságát még XIII. Leó pápa alapította 1881-ben. Célja „mindig jobban megismertetni, megszerettetni és szolgálni a mi Urunk Jézus Krisztust a titokzatos Oltáriszentségben, mely középpontja az Egyház életének és küldetésének a világ üdvösségére”. Ennek érdekében előmozdítja a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok szervezését és az Eucharisztia tiszteletének terjesztését. A bizottság és a nemzeti küldöttek éves találkozója november 10-én, szombaton délben zárul majd, amikor Ferenc pápa audiencián fogadja a tanácskozás résztvevőit.

A mai napon Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke köszöntőjét követően José Serofia Palma, a Fülöp-szigeteki Cebu City érseke, a 2016-os kongresszus házigazdája beszélt a két évvel ezelőtti esemény gyümölcseiről és hatásáról. A délután folyamán a nemzeti küldöttek éves beszámolóit hallgatják meg a találkozó résztvevői, és sor kerül a neves olasz biblikus, a római Gregoriana Pápai Egyetemen tanító Bruna Costacurta előadására is az Eucharisztiáról.

November 9-én Erdő Péter bíboros és Fábry Kornél beszélnek majd a 2020-as budapesti NEK-ről, majd szó lesz az Eucharisztia és az új evangelizáció kapcsolatáról, valamint a nemzeti küldöttek feladatairól is.

A találkozón a világ minden tájáról vesznek részt delegáltak, Magyarországot tizenkét fős küldöttség képviseli.

Forrás és fotó: NEK Általános Titkárság

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
michael-blume-isten-kegyelmebol-hatalmunk-van-arra-hogy-atalakitsuk-vilagot
Michael A. Blume: „Isten kegyelméből hatalmunk van arra, hogy átalakítsuk a világot”

Magyarország apostoli nunciusát kérdeztük a húsvét misztériumáról és személyes tapasztalatairól.

2019. április 21., vasárnap
ferenc-papa-urbi-et-orbi-uzenete-husvet-vasarnapjan-az-elet-ura-ne-talaljon-minket-kozonyosnek
Ferenc pápa Urbi et Orbi üzenete húsvét vasárnapján: Az élet Ura ne találjon minket közönyösnek!

Április 21-én, húsvétvasárnap Urbi et Orbi üzenetében Ferenc pápa arról beszélt, hogy a feltámadt Krisztus nem hagyja magukra azokat, akiket próbatétel, fájdalom sújt. Imádkozott a Srí Lanka-i merényletek áldozataiért.

2019. április 21., vasárnap
Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle