Segélyszállítmányt küldött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a munkácsi katonai kórháznak

Külhoni – 2016. március 29., kedd | 12:02

Egyszer használatos injekciós tűket, infúziós szerelékeket, kórházi lepedőket és jelentős mennyiségű Béres Cseppet adott át a munkácsi katonai kórháznak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az intézményben az ukrán hadsereg harcokban megsérült katonáit ápolják.


A Magyar Máltai Szeretetszolgálat évek óta rendszeresen támogatja a térségben élő rászoruló embereket, helyi segélyszervezetekkel és egyházi szervezetekkel együttműködve juttatja el adományait nekik. Ukrajnai partnerszervezetek jelezték, hogy a munkácsi katonai kórház támogatásra szorul. Az 1,7 millió forint értékű segélyszállítmányt az intézmény igényeinek megfelelően állították össze. 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tárgyi adományként egyszer használatos injekciós tűket, fecskendőket, infúziós szerelékeket gyűjtött össze. Emellett gyártatott 500 darab speciális kórházi lepedőt, amely jól bírja a mosást, fertőtlenítést. Ezt a körülbelül 1 millió 200 ezer forint értékű adományt kiegészítették a rehabilitációs ellátásban fontos magyar gyártmányú, de Ukrajnában forgalmazott 500 darab Béres Cseppel, amelynek értéke további félmillió forint.

Az Ukrajnában több mint húsz éve működő Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat juttatta el a segélyszállítmányt a munkácsi katonai kórháznak.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Ukrajnában nemzetközi fejlesztési együttműködési programokat valósít meg Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma támogatásával. Egy nemrég befejeződött projekt keretében elsősegélynyújtó oktatókat képeztek ki Lvovban (Lemberg), a felkészített emberek pedig elsajátított ismereteik birtokában bárkit képesek megtanítani az újraélesztésre. Lvovban a megye katasztrófahelyzetekre specializálódott orvosi szolgálata volt a Máltai Szeretetszolgálat partnere, munkatársaik közül tízen szerezték meg az oktatói bizonyítványt, akik azóta több száz embert képeztek ki.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria