Segíts, hogy segíthessenek! – Megnyílt a karitászvásár Szegeden

Hazai – 2017. december 13., szerda | 14:01

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász immáron huszonnegyedik alkalommal szervezett adventi vásárt a Szegedi Nagyáruház földszintjén. A bevételből a szeretetszolgálat ezúttal is a nehéz sorsú családok tűzifavásárlásához járul hozzá, illetve hajléktalan embertársainknak nyújt segítséget.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász lelkes önkéntesei októbertől hétről hétre készítettek saját kezűleg ajándéktárgyakat, díszeket, egyéb apróságokat a vásárra.

„Fenyődíszek, karkötők, adventi koszorúk és számos más kézműves termék megtalálható vásárunkon. A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász csoportjai, önkéntesei, az ÁGOTA Játszóházba járó gyermekek és családok, valamint a L. É. T. Egyesület és Önkéntes Mozgalom Kiss Sándorné által vezetett nyugdíjasklubjának kézműves alkotói csoportja készítettek apróságokat a vásárra. A bevétel egy része hajléktalan embertársainkhoz kerül: a »teajárat« kezdeményezés keretében meleg pokrócokat, ruhákat, élelmiszert viszünk a fedél nélkül élőknek. Emellett a tűzifaakcióhoz is szeretnénk hozzájárulni, melyen keresztül már hosszú évek óta sok száz családot segítünk és támogatunk” – mondta el Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász igazgatója a jótékonysági vásár megnyitóján, december 12-én. A megnyitót a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának növendékei színesítették előadásukkal.

A vásárra szánt díszeket, a kézműves remekek egy részét a karitászon belül több mint húsz éve életre hívott alkotóház foglalkozásain készítették az önkéntesek. A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász irodavezetője, Ancsa-Molnár Hajnalka elmondta, emellett számos kézzel készített díszes ajándékot kaptak felajánlásként is.

A karitászvásár Szegeden, a Nagyáruház nyitvatartási idejében december 18-ig várja a jó ügy érdekében tenni akaró, jó szándékú embereket.

Forrás: Szeged.ma

Fotó: Szeged.ma; Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria