Sikerrel zajlott a XI. Kárpát-medencei HÁLÓ tábor

Kitekintő – 2011. augusztus 13., szombat | 10:59

A július 31. és augusztus 7. között Marosfőn megrendezett tábori programon több mint 350-en vettek részt az egész Kárpát-medencéből.

A táborban minden korcsoport jól érezhette magát. A legkisebbek, a 2-6 évesek – a Búzamag altábor – három gyergyószentmiklósi óvónéni segítségével az Árpád-házi szentek életével ismerkedtek: kis koronákat készítettek, meghallgatták és előadták a történeteket; majd rajzoltak, festettek, gyurmáztak, körjátékot játszottak.

A tinik altáborának résztvevői négy előadást hallgathattak meg: a párkapcsolatról, az önkéntességről, a magyarságról, valamint arról, hogy milyen Európában élni. Játékokban, kézműves foglalkozásokon, sportrendezvényeken, gitáresten vettek részt; nem maradt el tábortűz és a szalonnasütés sem. A HÁLÓ táborban immár hagyományos Kárpát-medencei régiós focibajnokságot az Erdélyi regió nyerte meg.

A Rengeteg elnevezésű felnőtt altábor tagjai neves előadók – Beder Tibor, Szakács Ferenc Sándor, Tánczos Vilmos, Visky András, Nemes Csaba, Tőkés László és Sógor Csaba – előadásain vehettek részt, de nagy sikere volt körükben a meglepetés-borkóstolónak is.

A táborban fellépett Győrfi Erzsébet népdalénekes, Keresztes Barna hegedűs, a Zsögödi táncszínház, az Ádám Katalin néptánccsoport, a Csíkszentkirályi néptánccsoport, a Szentegyházi Gyermek Filharmónia. Nem maradtak ki a lelki programok (bünbánati liturgia, szentgyónás, szentmise) és a kirándulás sem. A tábor szentmisével zárult, amelyet Jakubinyi György gyulafehérvári érsek celebrált – tájékoztatták szerkesztőségünket Fenyák Ágota es Mánc Csilla, a tábor nagybányai résztvevői.

Magyar Kurír

(mk)