Sopronhorpácsra látogatott Jean-Yves Brachet domonkos pap

Kishírek – 2019. december 12., csütörtök | 13:46

Jean-Yves Brachet OP domonkos atya a rend soproni rendházából látogatott el advent második vasárnapján, december 8-án Egyházasfalu, Sopronhorpács és Zsira templomaiba, hogy tanításával, az Eucharisztia fényében útmutatást nyújtson a híveknek.

Jean-Yves atya szentbeszédében többek között arra is kitért, hogy főként az adventi időszakban gyakran halljuk és mondjuk, hogy „Közel már az Úr!”, de ahhoz, hogy meg is érkezzen közénk, el kell fogadnunk és be kell fogadnunk Őt. Valójában az Úr mindennap eljön közénk az Eucharisztiában, és mindannyiunknak élnünk kellene ezzel a nagy isteni ajándékkal. Hangsúlyozta még a csend, az elcsendesülés fontosságát, hogy teret adjunk Istennek a gondolatainkban, és engedjük, hogy Ő szóljon hozzánk.

Jean-Yves atya szentbeszédét azzal a gondolattal zárta, hogy habár a mai világ nem mindig fogadja el a keresztényeket, mégis nekünk szavainkkal és tetteinkkel Jézus Krisztust kell követnünk, őt kell hirdetnünk, hogy méltóképpen fel tudjunk készülni a jövő év szeptemberében megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

A szentbeszéd teljes terjedelmében ITT meghallgatható.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Bátky István Zsolt (Zsira), Ward Henrietta (Sopronhorpács)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria