A spanyol és a magyar EU-elnökség a gender-ideológiát támogatja

Kitekintő – 2010. január 11., hétfő | 13:39

Mariano Martinez-Aedo, a Családpolitikai Intézet Európai Hálózata nevű szervezet alelnöke szerint José Luis Rodríguez Zapatero spanyol miniszterelnök, aki ebben a félévben az EU soros elnöke is, radikalizálni szeretné Európát a gender-ideológia terjesztésével és a válás megkönnyítésével.

Martinez-Aedo hozzátette: minderre épp akkor készül Zapatero, amikor Európa demográfiai mélyponton van, és folyamatosan növekszik a válások száma. Ennek ellenére a szocialista pártvezető nem a probléma megoldásán, hanem annak elmélyítésén dolgozik – írja a CNA.

A következő 18 hónap EU-elnökségi céljait bemutató jelentésben ráadásul nem is esik szó családpolitikai teendőkről – mutat rá Martinez-Aedo. Ez Magyarországot is érinti, mivel a spanyolokat követően a belgák, 2011 első felében pedig Magyarország adja az EU soros elnökét. A dokumentum a válás megkönnyítését és gyorsítását javasolja; ráadásul az a kezdeményezés is szerepel a jelentésben, hogy az EU tagállamainak hivatalosan el kellene fogadnia a gender-ideológiát.

A prioritások közt szerepel a Pekingi Cselekvési Platform határozatainak, valamint a Nemek Közötti Egyenlőségről szóló Európai Paktum a gyakorlati megvalósulásának nyomon követése, ellenőrzése.

A gender-ideológia az ENSZ által rendezett 1995-ös pekingi női világkonferencián lépett a nyilvánosságra. A konferencia záródokumentumában vezették be hivatalosan a „gender mainstreaming" kifejezést; vagyis a „társadalmi nem" fő irányként való érvényesítését – írja Tomka Ferenc a káposztásmegyeri Szentháromság Plébánia honlapján megjelent összefoglalójában.

Hozzáteszi: a Pekingi Cselekvési Platform elérte, hogy ajánlása már 1995-ben kötelezettséggé vált: 1995-ben az ENSZ – az emberi egyenlőség elve alapján – elkötelezte magát a gender mainstreaming, azaz a nemek egyenlőségéért folytatott küzdelem mellett. 1996-ban követte példáját az EU, 2000-ben a német szövetségi kormány, majd más országok. 2006. január 11-én az Európai Parlament elfogadta a homofóbiáról szóló határozatot, amely arra szólít fel, hogy Európa országaiban legyen büntetendő cselekmény, ha valaki félelemmel, „idegenkedéssel szól a homoszexualitásról, illetve a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű személyekről, mert ez a rasszizmushoz, az idegengyűlölethez, az antiszemitizmushoz hasonló magatartás".

Tegyük hozzá mindehhez: Zapatero szocialista pártjának 2004 óta tartó uralma alatt Spanyolországban legalizálták az azonos neműek házasságát, akik akár örökbe is fogadhatnak. Ez ellen a katolikus egyház által támogatott, hatalmas tüntetéseket szerveztek Madridban. Zapatero kormánya továbbá legalizálta a transzszexuális személyek nemi identitását is, akiket a genderidentitási törvény hatályba lépése óta így kell kezelni. Mindehhez csak egy klinikai jelentés és két év terápia szükséges, a végérvényes átoperálást vagy a visszafordíthatatlan sterilizációt sem követelik meg. Továbbá a transzszexuális személyek bárkivel házasodhatnak az ellenkező vagy azonos nemből.

Magyar Kurír