Szabadtéri pálos szentmisét tartottak Zalacsányban

Kishírek – 2024. június 7., péntek | 11:37

Zalacsány községben az önkormányzat szervezésében május 26-án szabadtéri szentmisét tartottak, majd közösségi tér átadására és a helyi nemezelő szakkör kiállításának megnyitására került sor.

A szentmisét Puskás Antal pálos tartományfőnök mutatta be. A szertartáson Maczkó Mária, Prima-Primissima díjas népdalénekes énekelt.

A szentmise után ünnepi beszédet mondott Nagy Lászlóné polgármester, majd Puskás Antal pálos atya megáldotta a község új közösségi terét, imádkozva azért, hogy akik oda eljönnek, ott találkoznak, közösségi eseményeken vesznek részt, erősödjenek az összetartozásban, az emberi kapcsolataikban, a települési közösségükhöz való kötődésükben, gyarapodjanak az embertársaik iránti jócselekedetekben és munkálói legyenek a szeretet egységének.

A helyi nemezelő szakkör kiállítását Matyasovszki Margit, a Nemzeti Művelődési Intézet Zala Vármegyei Igazgatóságának igazgatója nyitotta meg.

Az ünnepi esemény a Harangláb népzenei együttes műsorával és a közösségi tér új kemencéjében frissen sült langalló kóstolásával zárult.

Forrás és fotó: palosrend.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria