Szalézi rapper szerzetesek zenével hirdetik az evangéliumot New York utcáin

Megszentelt élet – 2016. január 27., szerda | 14:41

Két amerikai szalézi szerzetesnövendék a hip-hop zenét használja fel az evangélium terjesztésére a fiatalok körében. Steve DeMaio és Steve Eguino testvér, más néven a Bosco Boys videóklipet is készített „Ki mondja, hogy nem lehetsz szent?" címmel.

A testvérek a formációs tanulmányaikat végzik, hogy szalézi papok legyenek. Mindketten a zene lelkes szerelmesei, és az a céljuk, hogy a zenét használják fel arra, hogy megosszák az evangéliumot és hitüket a fiatalok és a családok között.

A duó videóklipjén keresztül megmutatja, hogy mit is jelent szentnek lenni a mai világban. New York utcáit járják, és azt kérdezik: „Ki mondta, hogy te nem lehetsz szent?” – így mutatnak rá a lényegre, hogy a mindennapi élet is lehet a szentség útja. „Tarts ki, érd el, amit akarsz. Ha úgy érzed, hogy padlón vagy, akkor meg kell újulnod” – énekelik. „Az élet egy utazás, ne legyél csak átutazó.” Majd később azt mondják: „Létezik mindennapi szentség. Tudom, és be is tudom bizonyítani. Iskolába jársz, templomba jársz, vacsorát főzöl… ez visz fel. Tanár vagy, anya vagy – ez visz fel.”

Miután felteszik a papi gallért, csatlakoznak a gyerekekhez, kosárlabdáznak, mint ők, és együtt énekelik: „Szent akarok lenni”.

Az együttes fellépéseket tart iskolákban, főiskolákon, ahol nemcsak énekelnek, hanem a hitükről, Istenről és a fiatalokat érdeklő aktuális témákról beszélnek. Steve Eguino testvért tavaly a fiatalok megválasztották az év katolikus hipszterének.

A Bosco Boys a Te Deum Ministries és az Array of Hope szervezetek segítségével vette fel a dalt, és készítette el a videóklipet hozzá. A Te Deum Ministries egy vallási szervezet, amely a kultúra bomlásával és a spiritualitás hiányával foglalkozik, tartalmakat hoznak létre tinédzserek, fiatal felnőttek és családok számára. Az Array of Hope egy csoport, amely koncerteket, zenés darabokat és előadásokat szervez, beleértve a Bosco Boys együttes fellépéseit is.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria