Századik alkalommal tartottak fatimai engesztelést a toronyi plébánia hívei

Hazai – 2020. február 26., szerda | 11:28

Február 13-án a Vas megyei Bucsuban gyülekeztek a toronyi plébánia hívei, hogy immár századik alkalommal emlékezzenek a fatimai jelenésekre, hálát adjanak, és kérjék Szűz Mária segítségét.

Az est szentségimádással vette kezdetét. A szentmisét Perger Gyula plébános, a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont igazgatója mutatta be.

Szentbeszédében kérte a híveket, gondolják át, mit jelent az, hogy Mária népe vagyunk; Isten színe előtt tekintsék át állapotukat, hogy megújulhassanak felelősségérzetben és a Gondviselés iránti bizalomban.

Idézte a Szentírásból azt a részt, mely szerinte a legszebb: „Jézus keresztje mellett ott állt anyja.” – Mária így adott példát nekünk – fűzte hozzá a plébános –, hogy ha majd mi is találkozunk a keresztúton azokkal, akiket szeretünk, anélkül hogy segíthetnénk nekik, vagy végignézzük, amint sírba fektetik őket, akkor ne zúgolódjunk, hanem imádkozzunk a fájdalom közepette. Az ima segít megértenünk, hogy az élethez nemcsak az eredmény, a siker, az öröm tartozik hozzá, hanem az összetört álmok, a bekormozott csillagok, a kihunyt remények is...

A szentmise végén az ünneplők körmenetben vonultak a falu főutcáján, majd a templomba visszatérve Perger Gyula plébános vezetésével imádkoztak a Fatimai Szűz Máriához.

A teljes tudósítás ITT olvasható.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Szöveg és fotó: Magyar Ákos

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria