Székely János püspök látogatást tett a miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban

Hazai – 2019. október 10., csütörtök | 14:54

A miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium tanulmányi programját képező kulturális modul keretében Csépányné Szabolcsik Erika és Székely János megyéspüspök tartott előadást a szakkollégistáknak október 4-én. Felzárkóztató és közösségfejlesztő programok is szóba kerültek az eseményen.

A tanulmányi program két témára fókuszált. Az egyik a sikeres és hatékony felzárkóztató és közösségfejlesztő programok bemutatása volt. Ezt Csépányné Szabolcsik Erika, a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola igazgatója vállalta interaktív elemekkel gazdagított előadásában.

Székely János szombathelyi megyéspüspök pedig cigánymissziós küldetéséről beszélt a hallgatóságnak, akik között ott ült Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök is.

A szombathelyi főpásztor előadását imával kezdte, a hánytatott sorsú gyermekekért és fiatalokért. Székely János élettörténeteken keresztül mutatta be, hogy sohasem késő bevonni Isten jelenlétét az életünkbe. Rámutatott: ha ez mindenkinek sikerülne, egy gyógyult társadalomban élhetnénk, ahol a jóindulat, a testvériség természetes.

A püspök a szakkollégistákhoz szólva hangsúlyozta, el kell hinniük, hogy képesek meggyógyítani a társadalmat, hiszen mindannyian Isten remekművei, akik hitükkel, új ötleteikkel, elhivatottságukkal, anyagi segítség nélkül is változást kezdeményezhetnek saját kisközösségükben.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria