Személyi változások a Kaposvári Egyházmegyében

Hazai – 2020. június 3., szerda | 12:01

Varga László megyéspüspök az alábbi változtatásokat rendelte el a Kaposvári Egyházmegyében 2020. június 15-i és július 1-jei hatállyal.

2020. június 15-i hatállyal felmentette Szűcs Imre balatonlellei plébánost a balatonboglári plébánia oldallagos ellátása alól.

Laczkó Flórián plébánost felmentette a zákányfalui, őrtilosi és gyékényesi plébániák ellátása alól, és megbízta a balatonboglári plébánia vezetésével. Papp Szabolcs plébánost felmentette a somogysámsoni plébánia ellátása alól, és megbízta a zákányfalui, őrtilosi és gyékényesi plébániák vezetésével.

Tomanek Pétert felmentette a kaposfüredi Szent Őrangyalok-plébánián betöltött plébánosi beosztása alól, és a siófoki Sarlós Boldogasszony-plébániára helyezte ugyanazon minőségben.

Koszoru Pétert felmentette a kaposfüredi Szent Őrangyalok-plébánián betöltött kápláni beosztása alól, és a siófoki Sarlós Boldogasszony-plébániára küldte ugyanazon minőségben.

Nyéky Kálmánt felmentette a siófoki Sarlós Boldogasszony-plébánián betöltött plébánosi beosztása alól, és kérésére tanulmányi szabadságra engedte, hogy doktori tanulmányait befejezhesse.

Pisztora Ferencet felmentette a kaposvári Nagyboldogasszony-plébánián betöltött kápláni beosztása alól, és a kaposfüredi Szent Őrangyalok-plébániára küldte plébániai kormányzónak. Kaposújlak filiát leválasztotta a kaposvári Nagyboldogasszony-plébániáról, és a kaposfüredi Szent Őrangyalok-plébániához csatolta.

Várnai László plébánost felmentette a murakeresztúri plébánia oldallagos ellátása alól. Vaslabán Csabát kinevezte a murakeresztúri plébánia plébánosává.

2020. július 1-jei hatállyal felmentette Tölgyesi Dávidot a nagykanizsai Jézus Szíve-plébánián betöltött kápláni beosztása alól, és a somogysámsoni plébániára küldte plébániai kormányzónak.

Vörös Péter és Kisiván Csaba atyát az 517. kánon 1. §-a értelmében egyetemlegesen megbízta a szentbalázsi, a taszári, a kaposszerdahelyi és a kaposvári Szent Kereszt-plébániák vezetésével és lelkipásztori gondozásával.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria