Szendi József kapta a Hit pajzsa díjat

Hazai – 2005. március 4., péntek | 23:25

Szendi József nyugalmazott veszprémi érsek kapta idén a Parma fidei – a Hit pajzsa elnevezésű díjat. Az elismerést Mádl Dalma asszony, a köztársasági elnök felesége adta át a 2005. február 26-án, szombaton a Központi Papnevelő Intézetben.
 
A díjátadó ünnepségen részt vett Mádl Ferenc köztársasági elnök, továbbá Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Seregély István egri érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgatója és Ladocsi Gáspár esztergom-budapesti segédpüspök is.

A Hazámért – hitemért érdemrendet Gyurkovics Tibor írótól vehette át a nyugalmazott érsek. Orbán Viktor volt miniszterelnök köszöntő levelét Navracsics Tibor, a Fidesz kabinetfőnöke olvasta fel. A díjat 2002-ben alapította Horváth Béla volt kisgazdapárti országgyűlési képviselő és Gyurkovits Tibor író. A kitüntetést azon egyházi személyeknek ítélik oda, akik a kommunista diktatúra évtizedeiben is hűek maradtak hitükhöz, magyarságukhoz. A 2004.év kitüntetettje László Gábor atya, a Regnum Marianum mozgalom nagy öregje volt.

Magyar Kurír

Forrás: MR/MKR