Szent Balázs ünnepe a Szent Balázs-hegyen

2019. február 8. péntek, 16:28

Szabadtéri szentmisével ünnepelték Szent Balázs püspök napját február 2-án a balatoncsicsói Szent Balázs-hegyen lévő Árpád-kori templomromnál.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Mintegy ötszázan gyűltek össze a hegy gerince alatt magasodó Szent Balázs-templom romja melletti tisztáson a hagyományos szabadtéri szentmisére, melyet Tornavölgyi Krisztián, a veszprémi Árpád-házi Szent Margit templom plébánosa mutatott be, Tál Zoltánnal, a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya-templom plébánosával és Csizmazia Sándor révfülöpi plébánossal.

A hegyi ünnepet már a ’90-es évek óta tartják a helyi hívek, az utóbbi időben a keszthelyi plébánia a balatoncsicsói önkormányzattal közösen rendezi meg az évről-évre egyre több zarándokot vonzó eseményt. A szentmise végén a jelenlévő lelkipásztorok Balázs-áldásban részesítették a jelenlevőket.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő