Szent Orsolya szűz vértanúra és társaira emlékeztek a kisvárdai katolikus iskolában

Kishírek – 2021. október 28., csütörtök | 9:42

Október 21-én Szent Orsolya szűz vértanúra és társaira emlékeznek az orsolyita rend által alapított oktatási-nevelési intézményekben. A kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda közössége is megemlékezett ezen a napon a rend névadójáról, illetve kifejezte köszönetét a nővéreknek.

Az alsó tagozatos évfolyamok diákjai szentmisén vettek részt és köszöntötték Ignácia és Frantiska orsolyita nővért. Bákonyi János atya arra hívta a közösséget, imádkozzanak együtt a szentmisében minden Szent Orsolya-rendi intézményben tanuló fiatalért.

„Azért jöttem, hogy tüzet dobjak a földre. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon!” (Lk 12,49) – hangzott az emléknapon az evangéliumban. Szent Orsolya lelkében is ott égett a vágy, hogy tisztaságban és szeretetben egyesüljön Krisztussal és fiatal, keresztény lányokat gyűjtsön maga köré, hogy Istennek szolgáljanak az élet zarándokútján.

A szentmise során a diákok virágcsokorral köszöntötték a köztünk élő és szolgáló orsolyita nővéreket, Ignáciát és Frantiskát.

Felső tagozatos osztályok a Kisvárdán örök nyugalomra helyezett orsolyita nővérek sírjainál vállaltak szolgálatot, összegyűjtötték a hulló őszi faleveleket, rendbe tették a sírok környezetét.

Az ünnep előestjén a kollégisták gyertyát gyújtottak az orsolyita parcellában, másnap pedig a 6. évfolyamok tanulói imádkoztak és gyújtottak mécsest a temetőben.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria