Szentföldi keresztény iskolákat támogat a magyar kormány egymillió dollár értékben

Hazai – 2020. július 27., hétfő | 9:03

Köszönetét fejezte ki Pierbattista Pizzaballa, a Jeruzsálemi Latin Patriarkátus apostoli adminisztrátora, valamint William Shomali ammani püspök-vikárius a magyar kormány adományáért. Az egymillió dollár értékű támogatásról a kormány július közepén döntött a Hungary Helps Program keretében.

Örömét és köszönetét fejezte ki Pierbattista Pizzaballa, a Jeruzsálemi Latin Patriarkátus apostoli adminisztrátora, valamint William Shomali ammani püspök-vikárius Magyarország adományával kapcsolatban, amelyet a Szentföld keresztény iskoláinak működéséhez nyújtott a kormány – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerdán.

Az előzményekről Havasi Bertalan elmondta: az egyházaknak a koronavírus-járvány miatt elmaradó bevételei miatt le kell állítaniuk egyes projektjeiket, csökkenteniük kell a közösségtámogató tevékenységüket és a helyi munkaerő alkalmazását. Pierbattista Pizzaballa apostoli adminisztrátor ezért nemzetközi felhívást tett közzé, amelyben adományokat kért a felügyelete alatt működő iskolák működési költségeire.

Pierbattista Pizzaballa és Shomali püspök Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett leveleikben arról írnak, hogy a magyar adomány jelentős hozzájárulás a palesztinai és a jordániai keresztény iskolák fenntartásához, ezáltal a keresztény közösségek életéhez és helyben maradásához.

Az egyházi vezetők Isten áldását kérték Magyarországra, elismerésüket fejezték ki a magyaroknak a keresztény gyökereikhez való ragaszkodásukhoz, és megköszönték a szolidaritást.

Forrás: MTI

Fotó: LPJ.org

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria