Szentmise az Isteni Irgalmasság vasárnapján a zalaegerszegi kórházi kápolnában

2019. május 3., péntek | 15:41

Az Isteni Irgalmasság vasárnapján, április 28-án Fekete Szabolcs Benedek atya búcsúi szentmisét mutatott be a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában.

Szabolcs atya szentbeszédében a keresztény ember legfontosabb küldetésére hívta fel az ünnepi szentmisén jelen lévő kórházi dolgozók, betegek és hozzátartozóik figyelmét: hirdetnünk kell a feltámadt Krisztus örömét és békéjét embertársainknak, melyben nagy segítségünkre van a Szentlélek támogató ereje.

A szentmisén zenei szolgálattal közreműködött a bagodi Esthajnal kórus, Standi Gyuláné karnagy vezetésével, valamint Nagy Tamás atya és Tüttősiné Gréber Mónika kántor tanítványai.

Szöveg és fotó: Kovács Mónika PhD/Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
nem-akarhogyan-varjak-az-erdelyi-kispapok-ferenc-papat
Nem akárhogyan várják az erdélyi kispapok Ferenc pápát

Ferenc pápa személyében először látogat katolikus egyházfő Erdélybe. A Szentatya június 1-jén mutat be szentmisét a csíksomlyói szabadtéri oltárnál. A Gyulafehérvári Papnevelő Intézet növendékei május 25-én este a közösségi oldalukon tették közzé pápaváró meglepetésvideójukat.

2019. május 25., szombat
gyermekbantalmazas-vatikani-szemmel-hans-zollner-sj-nem-epitkezhetunk-alaaknazott-foldre
Gyermekbántalmazás vatikáni szemmel – Hans Zollner SJ: „Nem építkezhetünk aláaknázott földre”

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és az Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten. A találkozó fő előadóját, Hans Zollnert kérdeztük.

2019. május 25., szombat