Szentmise a Fatimai Szűzanya tiszteletére a győri székesegyházban

Kishírek – 2019. május 17., péntek | 14:10

Május 13-án a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére szentmisét mutatott be Varga Imre agyagosszergényi plébános Győrben, a Nagyboldogasszony-székesegyházban. Koncelebrált Bognár István városplébános, püspöki irodaigazgató.

A szertartás előtt rózsafüzért imádkoztak a szentmisére összegyűlt hívek és lelkipásztorok.

Homíliájában Varga Imre papi hivatása, életpályája kezdetéről beszélt. A hivatást fel kell ismerni, a szolgálatot vállalni kell, s ki is tartani benne mindhalálig – mondta az agyagosszergényi plébános. – A hivatás Isten ajándéka, s komoly feladat, amelyben ki kell bontakozni, bizonyos kockázatvállalással, hisz nem lehet minden lépést előre kiszámítani. Ám annak ellenére is haladunk, ha nem ismerjük előre életünk minden részletét. Természetesen lesznek váratlan fordulatok, meglepetések, de Jézus hangja nem téveszt meg minket. Erőt adhat az „első szeretet”, kezdeti lelkesedésünk felelevenítése.

Szükséges az észszerű kockázatok vállalása – hangsúlyozta a szónok. Hozzátette: a hivatásban megmarad a rizikófaktor, ennek ellenére érdemes elindulni a hívás után a kijelölt úton. Ez bátorságot, merészséget igényel. Aki nem törekszik, hogy felismerje hivatását, semmit sem vállal; aki felismerte, de gyávaságból nem meri vállalni, boldogtalan marad; aki viszont felismerte, vállalta, és ki is tart mellette, az valóban boldog pap vagy boldog családapa, családanya lesz, hisz a hivatás a szeretetről szól, de ez a szeretet csak konkrét utakon tud kibontakozni.

A válságok fontosságáról is szó volt a szentbeszédben. A válsággal való szembenézés s annak leküzdése megújítja a közösséget, mert más szemmel nézünk egymásra, miután a próbatételeket kiállva vállaltuk a nehézségekkel való küzdelmet – szögezte le Varga Imre atya.

Az agyagosszergényi plébános a szentmise végén ezüstmisés áldásban részesítette a jelenlévőket.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria