Szentmisével és virágáldással ünnepeltek Szent Rita napján Erdélyben

Külhoni – 2018. május 24., csütörtök | 9:00

Szent Rita ünnepén, május 22-én Nagyvárodon, Kolozsváron és Csíkszeredában is ünnepi liturgiákat tartottak.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Böcskei László nagyváradi megyéspüspök a Szent Rita Nőszövetség tagjai jelenlétében mutatott be hálaadó szentmisét az umbriai szent liturgikus emléknapján a nagyvárad-olaszi templomban.

Az ünnepi liturgia végén a főpásztor az egyházmegyei érdemérem bronz fokozatát adta át a szövetség leköszönő elnökének, Stelli Olgának.

Böcskei László püspök a szentmisében elvégezte az e napon szokásos virágáldás szertartását, Szent Rita közbenjárását kérve a jelen lévő hívekkel és lelkipásztorokkal.

* * *

Kolozsvárott, a Szentháromság-templomban (az egykori piarista templomban) Szent Rita ünnepére készülve – február 8. és május 17. között csütörtökönként, a reggeli szentmise után – a szenvedő Krisztussal egyesülő Casciai Szent Rita, a lehetetlen ügyekben pártfogó, a nők, a gyermekek és a családok védőszentje közbenjárásáért imádkoztak a hívek.

Szent Rita emléknapján, május 22-én Veres Stelian plébániai kormányzó celebrált ünnepi szentmisét a Szentháromság-templomban. Szentbeszédet mondott Keresztes Olivér kolozsi plébános.

A szertartás végén imádságos rózsa- és virágszentelést tartottak.

* * *

A Szent Rita-kilenced zárásaként május 23-án Csíkszeredában, a Millenniumi templomban az esti szentmise végén Tódor Attila segédlelkész és Sárközi Sándor piarista megáldották a rózsákat.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye/Facebook; Fodor György

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria