Egy vérből vagyunk – Jótékonysági futás és adományok a szaléziak szerbiai fiúiskolája számára

Megszentelt élet – 2020. szeptember 19., szombat | 13:00

Szeptember 10-én Szarvastól – Budapesten és Kecskeméten át – Röszkéig futottak az „Egy vérből vagyunk” jótékonysági futás résztvevői, hogy felhívják a figyelmet a nemzeti összetartozás és a véradás fontosságára. Az „Egy vérből vagyunk Alapítvány” tagjai a sportrendezvénnyel a muzslyai Emmausz Fiúkollégiumnak gyűjtöttek. Az adományt, szeptember 18-án, pénteken adta át Csallóközi Eszter főkonzul.

Kalapis Sztoján atya, a fiúkollégium igazgatója is jelen volt Szegeden, illetve a röszkei határátkelőnél, ahova megérkeztek a jótékonysági futás részvevői. A muzslyai intézményből Sztoján atyát elkísérte még az egyik nevelőtanár, valamint két kollégista.

A fiúk és a nevelőtanár egy rövid táv lefutását vállalták Szeged belvárosában is, a két kollégista pedig a röszkei határ előtt is csatlakozott a futókhoz. Mint mondták, örömmel vállalták a futást, hiszen tudják, hogy a közösségért tették azt, és így maguk is hozzájárultak ahhoz az adományhoz, amit kaptak.

Kalapis Sztoján atya megköszönte az anyaország illetékeseinek, hogy támogatják a kollégiumot. Nagyon jó érzéssel tölti el a tanintézmény vezetőjeként – de a fiúk nevében is elmondhatja – az, hogy mögöttük ott áll Magyarország kormánya, és soha sem feledkeznek meg a határon kívül élő magyarokról. Mindennap hálával gondolnak a jótékonykodókra, hiszen így könnyebb megélni a kisebbségi sorsot, és egy percig sem lehet elfelejteni, hogy a magyar nemzetnek, ennek a nagy családnak a tagjai mindannyian, valamint a jótékonysági futás mottóját sem: „Egy vérből vagyunk”.

Forrás és fotó: www.vajma.info, Szaléziak.HU

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria