Szíriáért kéri imáinkat Ferenc pápa

2018. március 2. péntek 11:47

Mártír nemzetnek nevezte Szíria népét a Szentatya, és imára szólított fel az üldözött keresztényekért a február 28-i általános kihallgatás végén.

Az általános kihallgatás végén a pápa köszöntötte a Szíriából, a Szentföldről és a Közel-Keletről érkezett zarándokokat. Köszöntő szavaihoz rögtönözve tette hozzá felhívását, melyben Szíria népét mártír nemzetnek nevezte.

„Szíria sokat szenvedett ország. Imádkozzunk testvéreinkért, akik ebben a háború sújtotta országban élnek, és minden keresztényért, akiket üldöznek, mert el akarják űzni őket országukból. Imádkozzunk mindannyian ezekért a testvéreinkért!”

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa tűzszünetet kért annak érdekében, hogy a humanitárius segélyek eljuthassanak a leginkább érintett területekre. A jelentések szerint azonban a harc a fegyverszünet ellenére is folytatódik. 

Forrás és fotó: Vaticannews.va

Magyar Kurír
(bzs)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-hivatasok-55-vilagnapjara
Ferenc pápa üzenete a hivatások 55. világnapjára

Húsvét negyedik vasárnapján, idén április 22-én tartjuk a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását.

2018. április 21. szombat
a-biblia-uzenete-jo-pasztor-es-jo-nyaj
A jó pásztor – és a jó nyáj…

Húsvét 4. vasárnapja – Gondolatok az olvasmányokhoz (ApCsel 4,8–12; 1Jn 3,1–2; Jn 10,11–18)

2018. április 21. szombat