Szíriáért kéri imáinkat Ferenc pápa

2018. március 2. péntek 11:47

Mártír nemzetnek nevezte Szíria népét a Szentatya, és imára szólított fel az üldözött keresztényekért a február 28-i általános kihallgatás végén.

Az általános kihallgatás végén a pápa köszöntötte a Szíriából, a Szentföldről és a Közel-Keletről érkezett zarándokokat. Köszöntő szavaihoz rögtönözve tette hozzá felhívását, melyben Szíria népét mártír nemzetnek nevezte.

„Szíria sokat szenvedett ország. Imádkozzunk testvéreinkért, akik ebben a háború sújtotta országban élnek, és minden keresztényért, akiket üldöznek, mert el akarják űzni őket országukból. Imádkozzunk mindannyian ezekért a testvéreinkért!”

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa tűzszünetet kért annak érdekében, hogy a humanitárius segélyek eljuthassanak a leginkább érintett területekre. A jelentések szerint azonban a harc a fegyverszünet ellenére is folytatódik. 

Forrás és fotó: Vaticannews.va

Magyar Kurír
(bzs)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat