Szüreti bált rendeztek a szatmárnémeti Reménység központban

Külhoni – 2018. szeptember 24., hétfő | 10:26

Kulturális műsorral ünnepelték a szüret beköszöntét szeptember 20-án a Szatmári Egyházmegyei Karitász Reménység Nappali Idősközpontját látogató nyugdíjasok.

„Gyermekkoromból még nagyon jól emlékszem a szüret csínjára-bínjára, ezért gondoltam, hogy a klubot látogató időseknek is fontos, hogy visszaemlékezzenek erre a szép eseményre” – idézte fel a huszonnegyedik alkalommal megszervezett szüreti bál kezdeteit a központ vezetője, Hauler Magdolna.

Az ünnepség keretében az idősek az ősz, a szüret és a bor témáját feldolgozó verseket és dalokat adtak elő. Marchiș Gheorghe a bor kedélyjavító hatásáról beszélt, rövid történeti áttekintést nyújtva az ókori görögöktől napjainkig. Kruzlics János Petőfi Sándor őszi témájú és a bort dicsérő verseiből szavalt. Kiss Anna szavalata után a nyugdíjasok éneke következett. A kulturális műsor végén a klubtagok köszöntötték augusztusban és szeptemberben született társaikat. Az estét táncmulatság zárta.

„A következő jelentős esemény a Reménység klubban az idősek világnapja lesz, melynek alkalmából október 9-én különleges műsort mutatnak be” – tájékoztatott az intézményt huszonöt éve vezető Hauler Magdolna.

Forrás és fotó: Szatmar.ro/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria