Tábor Hegyi Napok 2022 – Találkozz Istennel a homokkomáromi templomdombon!

Megszentelt élet – 2022. június 19., vasárnap | 18:01

A Nyolc Boldogság Közösség felhívását adjuk közre július 6. és 10. között megrendezendő nyári ifjúsági táborukról.

Van egy hely, messze a főváros zajától, egy zalai domb tetején, amiről talán még a zalaiak sem tudnak. Egy falusi templom egy kolostor mellett. Pár szerzetesnővér és egy berni pásztorkutya. Ez a csendes, vidéki idill minden év júliusában egy csapásra felborul: hirtelen sátrak nőnek ki a templom körüli fűben, száznál is több fiatal nevetése és csacsogása tölti meg a levegőt, zeng a dicsőítés kora reggeltől késő estig.

Idén 26. alkalommal alakul át a homokkomáromi templomdomb a Tábor hegyévé: 2022. július 6. és 10. között a Nyolc Boldogság Közösség ismét megrendezi a Tábor Hegyi Napokat, a közösség nyári ifjúsági táborát.

A közösség tagjai és barátai megteremtik azt a keretet, amelyet maga az Isten tölt meg tartalommal: a csendes éjszakai szentségimádás, a zenés dicsőítés, az ünnepélyes szentmisék, de az önfeledt nevetések és beszélgetések is jelenthetik a Vele való mélyebb találkozást.

Hogy ki hogyan éli meg a Tábor Hegyi Napokat, hogy ki mit visz haza, mikor vasárnap délután lejön a hegyről, az változó. Egy a biztos: ebben a pár napban az Isten szinte kézzelfoghatóan jelen van a résztvevők között. Vagy éppen: a résztvevőkben.

És hogy milyenek ezek a tapasztalatok? Visszatérő táborozóink osztották meg erről gondolataikat:

„Számomra a Tábor Hegyi Napok és Homokkomárom már a kezdetek óta otthonommá vált. Amikor először megérkeztem, még nagyon ismeretlen volt minden. A hely, a közösség, a vallás. De a tábor végére barátságok szövődtek, jó és értékes beszélgetésekkel tértem haza, és azóta is visszajárok. Ebben a táborban egyszerre találtam meg a békét, a barátságot, a biztonságot, a szórakozást, de az imádságnak a valós, Istenhez emelő tapasztalatát is. Ha szeretnél elszakadni, de mégis egy nyüzsgő közösség részese lenni, itt a helyed. Ha keresed a helyed a világban vagy Istent az emberek között, itt megtalálod!” (Tompa Szabolcs)

„Itt azt élem meg, hogy szabad hely és idő van arra, hogy úgy tudjak találkozni Istennel, ahogy Ő közeledni szeretne felém, ahogy be tudom fogadni Őt. Ez volt az első hely, ahol természetesen és bensőségesen észleltem azt, hogy Isten mint egy személy, kapcsolatra hív, sőt, vágyik velem lenni. Itt otthon van, béke, egyszerűség és jóság. Olyan jó, hogy az az Isten, akit ebben a táborban egyre jobban megismerek, nemcsak itt marad, hanem velem jön, bárhová megyek. És úgy örülök, ha egyre többen megtapasztaljuk mindezt!” (Pesti Ráhel)

„A Tábor Hegyi Napok számomra minden évben a meglepetésekről és a rácsodálkozásról szól. Meglep és meghat az a szeretet, amellyel a közösség várja a táborba érkezőket. A liturgiák és az imaestek szépségére mindig rácsodálkozom, a vizuális látvány segíti az elmélyülést az imában. Meglepnek az ismerősökkel és a korábban ismeretlen arcokkal való mély beszélgetések, találkozások! Meg tud lepni az is, hogy az előadások, különböző fakultációk változatosak és személyesen is szólnak nekem, néhány gondolat mindig mélyen szíven üt. És a legfontosabb, hogy Isten újra és újra meglep és megajándékoz az Ő végtelen szeretetével, kegyelmével és csodáival! Gyere a THN-re, és engedd át magad a meglepetéseknek!” (Sárkány Ágnes)

Ha te is szeretnéd megtapasztalni mindezt, szeretettel hívunk az idei Tábor Hegyi Napokra! Részletek a THN Facebook-oldalán  és a közösség honlapján találhatók. Kérdés esetén a taborhegyinapok@nyolcboldogsag.hu e-mail-címen érhetitek el a szervezőket.

Szöveg: Dócs Nikolett

Forrás és fotó: Nyolc Boldogság Közösség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria