Találkozón köszönte meg a szatmári egyházmegye az ifjúsági csoportvezetők munkáját

Külhoni – 2020. február 21., péntek | 9:52

Évről évre téli „munkaszüneti” találkozóra hívják a szatmári egyházmegyében tevékenykedő ifjúságicsoport-vezetőket, hogy az egyházmegyei ifjúsági iroda képviselői megköszönjék egyéni munkájukat és az együttműködésüket. Az idei találkozót február 7. és 9. között tartották Erdődhegyen.

A „munkaszüneti” találkozókon rendszerint sok játékra, imára és lelki feltöltődésre nyílik lehetőség. A különféle plébániákról érkezett ifjúságicsoport-vezetők közössége folyamatosan változik, az idősebbek elköszönnek, s mindig jönnek fiatalok. A közvetlen, családias hangulat azonban megmarad, s ennek megőrzését mindenki fontosnak tartja.

Az első nap délelőttjén az egyházmegyében évről évre megtartott Hitmélyítő elnevezésű lelkigyakorlat időszerű témáit dolgozták fel. Többek között az idősek, betegek iránti szeretet kifejezéséről volt szó. A fiatalok megosztották tapasztalataikat arról, hogy mit adhatnak egymásnak a különféle generációk képviselői, a más-más élethelyzetekben levő emberek.

A csoportvezetők hamarosan újabb közös munkába kezdenek, legközelebbi találkozójukon már elkezdik a táborok szervezését.

Simon Attila püspöki titkár, ifjúsági és ministránslelkész mutatott be szentmisét a találkozón. Kérte a fiatalokat, hogy Krisztus arcának tündöklő fényét sugározzák mindenütt, ahol jelen vannak.

A hétvégén a közelgő budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelentőségéről is szó volt; az ifjúsági referensek felhívták a résztvevők figyelmét, hogy a Szatmári Egyházmegye ifjúsági irodája is indít csoportot az eseményre.

Forrás: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Fotó: Leșiu Ervin

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria