Tanfolyammal segítik elő a hívek aktív szolgálatát a Temesvári Egyházmegyében

Külhoni – 2020. február 27., csütörtök | 12:38

Hároméves továbbképző tanfolyam kezdődött február 21-én a Temesvári Egyházmegye, a helyi Egyházmegyei Család- és Felnőttpasztorációs Iroda, valamint a temesvár-erzsébetvárosi plébánia közös szervezésében a hívek aktív bevonásáért a mindennapi plébániai szolgálatba.

A temesvári tanfolyamon azok a hívek vesznek részt, akik szeretnének megerősödni a hitükben, s a missziós lelkületet elmélyítve magukban a későbbiekben be is kapcsolódnak a plébániai szolgálatba.

A felkészítő évente négy hétvégén zajlik, pénteken 18 órakor kezdődik, és szombaton 17 órakor szentmisével zárul. A tanfolyam végén a hívek a plébánián preorátori (előimádkozó) és lektori (felolvasó) feladatokat, a férfiak pedig akolitusi szolgálatot vállalhatnak.

A kurzus megnyitóján az egyházmegye több plébániájáról (Temesvár-Belváros, Temesvár-Gyárváros, Temesvár-Erzsébetváros, Temesvár-Józsefváros, Temesvár-Mehala, Temesvár-Újkissoda, Temesvár-Szabadfalu, a temesvári bolgár közösség, Resicabánya két plébániája, Nagyszentmiklós, Újszentes, Borosjenő, Arad-Központ, Arad-Séga, Újarad, Arad-Mikelaka, Perjámos, Krassóvár, Óbesenyő, Buziásfürdő, Lugos, Újmoldova, Oravicabánya, Krassócsörgő, Zimándújfalu), valamint a Jubilate ifjúsági csoport részéről összesen százhúsz érdeklődő vett részt.

A szervezők csoportját Szilvágyi Zsolt pasztorációért felelős püspöki helynök, Pălie Veniamin resicabányai plébános, Imogen Tietze pasztorációs referens, Tari M. Böbe családpasztorációs referens, schönstatti Mária-nővér, Mihu Melinda hitoktató, Bálint Klára és Surdu Christine alkotta.

A tanfolyamnyitó előadást Pál József Csaba temesvári megyéspüspök tartotta, aki a kurzus célját így foglalta össze: Isten igéje és szeretete hatoljon egyre mélyebbre a résztvevők lelkében, illetve rajtuk keresztül jusson el minél több emberhez.

Forrás és fotók: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria