Tárjátok ki szíveteket! – Győri karitászakciók 2019 adventjén

Hazai – 2019. november 26., kedd | 11:34

A Győri Egyházmegyei Karitász a szolgáló szeretet jegyében az idei adventi időszakban is többféle akció révén segíti rászoruló testvéreinket.

Védőszentjére emlékezve és az ő példáját követve november 16–17-én Szent Erzsébet-kenyeret osztott a Karitász az egyházmegye templomaiban. A Magyarok Kenyere jótékonysági program keretében felajánlott másfél tonna búzából készült összesen 3400 darab negyedkilós kenyeret tudtak kiosztani, amelyeket a Lipóti Pékségben sütöttek.

November 22. és 24. között az Élelmiszerbank Egyesülettel közös szervezésben tartós élelmiszert gyűjtöttek a győri ALDI (Family Center) élelmiszerboltban. Az akció során mintegy hatvan önkéntes 2200 kilogramm tartós élelmiszert gyűjtött össze, ami más forrásokkal kiegészítve 316 családnak teszi szebbé a karácsonyt. Az összegyűjtött tartós élelmiszert – egységcsomagokba való rendezés után – december 2-án reggel 8.30-tól osztják szét az Apor Vilmos Háznál (9027 Győr, Kandó Kálmán u. 10.).

Az „Egymillió csillag a szegényekért” akció keretében a segélyszervezet önkéntesei mécsest és jövő évi karitászfalinaptárt kínálnak a templomokban a Győri Egyházmegye egész területén. A kezdeményezés az anyagi segítség mellett a lelki közösségvállalást is erősíti a meggyújtott gyertya, a szegényekért elmondott fohász formájában.

„Angyalbatyu” elnevezéssel rászoruló kisgyerekeknek is készítenek ajándékcsomagot, melyből ötven batyut a kárpátaljai szegények megsegítésére szánnak.

Az adventi időszak végén, december 19–21-én a szervezet jelen lesz a győri Széchenyi téri adventi vásár jótékonysági faházában, saját termékeiket kínálva. A megváltozott munkaképességűek és önkéntesek által készített áruk megvásárlásával a Karitász „Játék – Öröm – Tanulás – Játszóbusz a családokért” projektjét támogathatják az adakozók.

Ferenc pápa újra és újra felhívja a figyelmet a rászorulókkal való szolidaritás fontosságára: „Nyissunk ajtót, hogy megéljük és megosszuk az Atyaisten irgalmas és gyógyító ölelését, aki családdá tesz bennünket” (Thaiföld, Bangkok, ünnepi szentmise homíliája – 2019. november 21.). A Győri Egyházmegyei Karitász adventi akciói által ennek jegyében igyekszik személyes szeretettel segíteni – embertől emberig.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria